NOTISER 2018

vecka4
2018

Sakpoesi, dag 59

Mer än halvvägs. Men ordet Sakpoesi öppnar sig för fler och fler tolkningar alltmedan arbetet fortskrider.

Man kan förstora bilden, då blir det ganska läsbart.

Jag betar av den ena författaren efter den andre i min jakt på mening. En del gamla favoriter: Kerstin Strandberg, Elsa Grave, andra nya bekantskaper som dykt upp längs vägen som till exempel insektsforskaren Henri Fabre. Nu läser jag Athena Farrokhzad, då handlar det om poesi som har ett politiskt syfte, saken.

De flesta orden/stroferna är litterära citat men en del är uppsnappat i farten eller förslag från hjälpare. Eller mina egna gamla favoritord som till exempel skymningsrelä som kan stå som undertitel på hela projektet, en bra definition på begreppet sakpoesi.

Listan med ord och redovisning av var jag hämtat dem.

vecka51
2018
vecka1
2018

Så var det 2018

Smyger igång arbetsåret med lite jordpyssel: skriver på provpåsarna, känner efter så att jorden är helt torr och häller i påsarna. För sen in dem i jordlistan.

 Den här gången jord från Aggressionstunnlarna i den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea, från sjön Iväg i Dalsland, från Leninmausoleet i Moskva, en strand i Karibien, Cannery Row i Monterey och några fler. Hela jorden i små påsar, över 500 har det blivit. Mer om jorden här

Dag 41 i vinterns sakpoesibroderi: OCH FAN SATTAN DJÄVLAR SOM ÖVERRÖSTAR FRED OCH FRID OCH FRÖJD, ett gammalt favoritcitat ur Evighetens barnbarn av Elsa Grave.  

Lek med barnbarnen på julbesök.