MINA BÖCKER

Jag skriver, ritar och målar böcker för barn, ibland i samarbete med andra.
(Klicka på böckerna för att se mer om innehåll, titta på uppslag och läsa recensioner)

Feminism pågår Flingan Drömkatt Kokongs långa resa Pärlor till pappa Trutsommar Lilla Feministhandboken Demokratihandboken - en handledning för barn Vem är jag? Tecken på papper

Jag bor i Halland, i Bua norr om Varberg. Jag skriver, ritar och målar mina böcker.

När jag växte upp var det bilderna som tog mig igenom texten. Uppslag med bara bokstäver bläddrade jag förbi. Jag läste bara de sidorna där det fanns bilder och det blev ganska konstigt ibland. Men bilder gjorde mig nyfiken och då tog jag mig besväret att stava mig igenom texten. Så för alla de barn som är som jag var, har jag ritat och målat massor av bilder i mina böcker. Stora bilder och små bilder, ramar och anfanger. Texten ligger i hanterliga block däremellan. Bildgodis på varje uppslag! (Nuförtiden kan jag läsa böcker utan bilder också.)

Jag skriver handböcker, fakta för barn. Ibland med ganska komplicerade ämnen, demokrati och feminism och sånt. Därför finns det en ramhandling. Det funkar ju inte att stapla fakta i en bok för människor från 8 års ålder. Istället får man följa Jorinda eller Ebba när de funderar och tar reda på saker. Och kommer på bra och konstruktiva sätt att hantera olika frågor på.

Mina ämnen är kanske inte så vanliga i barnböcker. Men för mig handlar det i grunden om barnens mänskliga rättigheter. Inte bara vackra ord utan konkreta redskap att använda när det behövs. För det inger hopp att veta.