Tillbaka till böcker

VEM ÄR JAG?

Alfabeta, Stockholm 1997, ISBN 91-7712-767-6
Utgången från förlaget, men jag jobbar för ett nytryck

Vem är jag? Släktforskning för barn

Funderar du ibland på vem du är? Och varför du är som du är? Och varför du heter som du gör? Och varifrån du har fått dina ögen? Gör då som Jorinda, släktforska!

Fråga släktens äldsta vad de minns. Skaffa en släktlåda och stoppa ner allt du får fram, lappar med uppgifter, brev, foton, minnessaker. Skriv en ansedel för varje släktning du får reda på och sätt in i din släktpärm. Eller ännu enklare, gör ett arkiv med släktkort, där varje generation har sin egen färg. Sen är det lätt att rita ett släktträd eller börja ställa upp en antavla. När du fått en bild av din egen historia har du säkert också hittat svaren på en del av dina egna funderingar.

VEM ÄR JAG? är en inspirationsbok med praktiska råd och tips. Här får du också antavlor att själv fylla i, en liten släktordlista och släktforskarens viktigaste adresser.

Vem är jag?

"Vem är jag?" är utgiven även på danska:

Den danska utgåvan

RECENSIONER

Dagens Nyheter:
Kommentar"Mellan orden anor och ättling ryms en hel rad besläktade ord bemängda med historia. Detta lär sig minsta barn i den roliga och lättlästa boken "Vem är jag?" som handlar om hur barn kan släktforska, av författaren och konstnärinnan Sassa Buregren på Alfabetas förlag".

GT:
Kommentar"Det är roligt med författare som brinner för något och som vill tända en eld hos läsaren. Skapa ett intresse. Så är det med Sassa Buregren som skrivit boken "Vem är jag?" Släktforskning för barn".

Helsingborgs Dagblad:
Kommentar"Detta är en mycket bra bok om man är lite yngre och om man funderar på vem man är. Den är mycket pedagogiskt sammanställd och även de som känner sig vuxna har behållning av den här lilla uppslagsboken. I boken är det skånetösen Jorinda 8 år, som får hjälp av sin mormor och morfar med många levande berättelser. Hon får veta varför hon heter Jorinda och varför hon är som hon är. De hjälper henne att hitta sitt ursprung, sina förfäder. Jorinda gör så småningom sitt eget släktarkiv, ritar släktträd och gör släktkort för att ha i en låda som hon kallar "Tjocka släkten". Detär en bok som ger mersmak!"

VEM ÄR JAG? är utgången från förlaget, men jag jobbar för ett nytryck