NOTISER 2022

vecka13
2022

 

100 DAGAR MED MARX

Senvinterns arbete med Kapitalet går just in på den sista dekaden. Avslutas 10 april. Läsningen är oavbrutet intressant (otippat) - saklig, ibland plågsam, ibland poetisk, ibland rolig. Lustfyllt hela vägen. 

Avdelning, kapitel och sida står angivet vid varje citat så att man kan hitta det i boken i dess rätta kontaxt.Broderiet ska monteras på allra finaste sammet, mörkt kallgrönt, nästan svart. Och så hittade jag två tofsar i gömmorna!  

The Wake,

mitt första litterära broderi kommer att visas på Intiman i Stockholm den 5 april under Författarförbundets dag om Litterturens framtid. 


NYTT ÅR, NYTT PROJEKT

Hög tid för uppdatering!

RED har hunnit bli klar - målgång 6 september, en dag senare än planen. Det blev 101 dagar, en liten coda på slutet. Det var perfekt läsning på stranden efter badet.

Red

De två böckerna är satta helt olika, I den första, Autobiography of Red är det löpande text - den inre delen av broderiet. I den andra boken Red Doc > är det smala kolumner och det har jag hållit i den yttra delen.

Nästa projekt:

I september var jag på Sidencarlson, alltid lika spännande att se vad stuvstången har att erbjuda. Den här gången kom jag ut med … gulorange siden!

Sidencarlsson

Så under hösten fick jag tips av min vän Kerstin Strandberg (eller snarare utmanad) att ta mig an KAPITALET, en text som i svårgenomtränglighet enl. K är ekvivalent med Finnegans Wake som jag broderade 2012.

Boken

Det tog hela hösten av mental förberedelse, upplägg, komposition, mäta och tråckla riktlinjer innan allt var på plats.

1 januari gick starten, planerad målgång 6 april. Jag läser högt, 6,5 sida om dan. Det går bra.

Början